RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finner kjemiske stridshoder i Irak

Sist oppdatert:
FNs våpeninspektører har funnet 11 tomme stridshoder som har vært brukt til kjemisk ammunisjon i Irak. Våpnene skal være i god stand
FNs våpenindspektører skal ha funnet en rekke tomme kjemiske våpen torsdag. I tillegg skal et siste være under evaluering nå. Våpnene skal være i "god stand", sier talsmann Hiro Ueki for FN-inspektørene.

Inspektørene gikk også inn i private residenser torsdag, FNs leder for våpeninspektørene, Hans Blix, kalte situasjonen for staben hans for "meget spent og veldig farlig".

De kjemiske våpnene ble funnet i ammunisjonslager i Ukhaider-området, hvor inspektørene undersøkte bunkere som ble laget i slutten av 1990.

Inspektørene fant 11 tomme 122 mm kjemiske våpen og et våpen som nå altså er under etterforskning. Våpnene er like de Irak importerte i slutten av 1980-årene, sa FNs talsmannen.

De private hjemmene som fikk besøk torsdag ligger i Al-Ghazaliyah-området. Bygningene ligger ikke på listen som er godkjent av Irak. Dermed tyder det på at FNs våpeninspektører handler på tips fra vestlig kilder.

Britiske og amerikanske talsmenn var torsdag kveld tilbakeholdne med sine kommentarer rundt funnet, og vil vente på inspektørenes rapport før de kommer med noen utfyllende kommentarer om funnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere