*Nettavisen* Nyheter.

Finnes det så ærlige sjeler?

Foto: Terje Weiseth (Tipsfoto)

- Jeg må innrømme at jeg lo litt da jeg så lappen.

«VENNLIGST BETAL DER DU GÅR AV», heter det på en papirlapp på Ensjø t-banestasjon i Oslo.

- Jeg lo litt da jeg så lappen. Dette er jo litt vittig, sier Terje Weiseth til Nettavisen.

Han var på vei tilbake til jobb på torsdag, da han kom over den spesielle lappen på Ensjø stasjon.

Med dette oppfordrer ikke Nettavisen til sniking på t-banen. Vi er bare budbringeren som forteller om lappen til Oslo T-banedrift på Ensjø.

Stjålet
Her står det altså at den gamle gule stemplingsautomaten er stjålet. Dermed har ikke de reisende noen mulighet til å betale for turen før de går på t-banen.

Oslo T-banedrift ber derfor sine passasjerer om å betale når de går av t-banen.

Hvis du er kjent med t-banene i Oslo så vet du at betaling i etterkant klinger dårlig for kontrollørene. De sjekker billettene på togene, eller på stasjonen rett etter at du går av toget.

Blir du tatt i kontroll kan du nå vise til lappen på Ensjø som ber de reisende betale etter turen, om du tar sjansen.

Ikke overbevist
Terje Weiseth, som tok bilde av lappen torsdag morgen, er ikke overbevist om at noen følger oppfordringen om å betale billetten etter turen.

- Enten dropper de nok å kjøpe billett, eller så går de til en annen automat. Jeg ville gått til en annen automat. Jeg hadde ikke risikert å få en bot på grunn av dette, sier Weiseth til Nettavisen.

- Når vi har billettautomater som ikke fungerer så vet kontrollørene om dette. Og skulle man få bot så må man klage. Passasjerene skal ikke lastes for at vi ikke har utstyr som fungerer, sier organisasjonssjef Marianne Slinde i Oslo T-banedrift til Nettavisen.

Sporbart
Hun kjenner ikke til tilfellet på Ensjø, men sier at betalingsautomatene til tider er ute av drift, og at passasjerene da ikke får bot om de går på t-banen uten billett.

- Vi har ordentlige registreringssystemer, så dette er sporbart, sier hun.

Slinde sier at passasjerer kan misbruke lappen på Ensjø hvis de kjenner til den.

- Ja man kan misbruke det i prinsippet, hvis vi ikke kan motbevise at de gikk på t-banen på Ensjø. Men da må de jo kjenne til lappen, og det gjør man ikke medmindre dere legger den ut, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag