RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finnhvalen i Hvalsundet funnet død

Hvaler 20150310. En redningsskøyte med dykkere slet i mange timer for å få finnhvalen løs på grunt vann på Vesterøy i Hvaler kommune i Østfold.
Hvaler 20150310. En redningsskøyte med dykkere slet i mange timer for å få finnhvalen løs på grunt vann på Vesterøy i Hvaler kommune i Østfold. Foto: Kjell Ingar Bjørnstad (NTB scanpix)

Finnhvalen som tirsdag ble slept ut av Hvalsundet på Hvaler, er fredag observert flytende – og er etter all sannsynlighet død.

Det melder Hvaler kommune på sine egne nettsider. Flere beboere i området rundt Papper på Vesterøy har meldt at den store finnhvalen flyter i vannet utenfor Papper.

– Det er sannsynlig at hvalen allerede var syk eller skadd da den ble funnet i Hvalsundet, sier kommunen i en uttalelse.

Ifølge Fredriksstad Blad ligger hvalen ligger på grunt vann med buken i været.

Hvaler kommune sier at de nå jobber med å kartlegge hvordan hvalen skal fjernes og hvor den skal transporteres. (©NTB)

En finnhval lå syk og kjempet for livet i Hvalsundet i Hvaler tidligere denne uken. Tirsdag ble den slept ut i åpent farvann, før den fredag er observert flytende i området hvor en redningsskøyte slapp den løs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere