RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finnmark vil ha oljeindustri

Sist oppdatert:
I Finnmark diskuteres ikke om olje og gass skal opp fra Barentshavet, men hvor, når og hvordan. Nå krever lokalpolitikerne petroleumsindustri på land i vårt nordligste fylke.
Finnmarkingene frykter nemlig at oljen og gassen skal hentes opp fra havet uten at annet enn smuler tilfaller dem, skriver Aftenposten.

På en konferanse i regi av Barentsinstituttet torsdag bekreftet statssekretær Kjetil Skogrand (Ap) i Utenriksdepartementet at nettopp det er en fare:

– Med dagens teknologi er det faktisk mulig at petroleumsutvinningen kan styres fra helt andre steder i landet, og at gevinsten heller ikke havner i Finnmark. Teknisk kan faktisk utvinningen skje fra datamaskiner i Oslo. Men, akkurat det vil regjeringen gjøre alt for å unngå, sa Skogrand.

Lokalpolitikerne stiller klare krav.

– Vi krever at det i konsesjonsbetingelsene til oljeselskapene stilles klare betingelser til oljeselskapene. Det er en forutsetning. En lastebøye i Barentshavet hvor skip henter oljen vil ikke bli akseptert, sa fylkesordfører Kirsti Saxi (SV).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere