RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finsk invasjon fortsetter

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Tor Thodesen kan endelig ha funnet høyrebacken han ønsker seg. Nå vil vestfoldingene forhandle.

Sampo Koskinen er mannen Sandefjord-treneren ønsker seg. 27-åringen var solid på høyreback, da Odd Grenland ble slått 3-1 i ettermiddag.

Men høyrebacken har kontrakt med FC Honka ut neste sesong. Partene møtes derfor ved forhandlingsbordet innen kort tid.

- Vi vet omtrent hva finnene krever for ham, og er klare for å handle. Spillerens agent er for øvrig den samme som har skaffet oss Adriano, Tuomas Haapala og Kari Arkivou. Vi ha derfor tro på at vi blir enige med spilleren også, sier Thodesen til Nettavisen.

Finsk ekspert
Dette er strålende nytt for hvalfangerne. Å finne erstatteren for Ole Tobiasen, har vært en aldri så liten nøtt for klubben. Både Heikki Aho (Tampere United) og Jonas Gudni Sævarsson (Keflavik) har reist vekk fra Norge - uten kontrakt.

- Hvorfor har dere spesialisert dere på det finske markedet?

- Dette begynte litt tilfeldig, men nå begynner jeg å bli en ekspert på den finske ligaen. Vi har for så vidt ikke noe mål om ha flest mulig finner på laget, men erfaringsmessig finnes det masse seriøse, lettdrevne typer der.

- Skal dere nå bygge ut badstua på nystadionet?

- Hehehe, jeg vet faktisk ikke om det blir badstu på vår nye arena, men vi har en på det gamle. Den brukes for så vidt som lager, og har ikke vært tent opp på mange år.

Brøt forbannelse
Det var i alle fall et tent Sandefjord-lag som tok i mot grenlenderne lørdag. Motstanderen var nøye valgt av Thodesen, fordi vertene tradisjonelt har slitt i møtet med 3-5-2 formasjonen.

- Vi tapte seks poeng mot Odd i fjor, og det kun var kun de tre lagene som tok medalje det skjedde mot i fjor. I tillegg har vi tapt mot dem i forkant av serien både i 2006 og 2005, sier han.

- Hva fungerte det bedre i dag?

- Vi spilte med en diamant på midtbanen, noe som ga bedre plass for sidebackene våre. Å få mer offensiv kraft derfra, er noe vi har satt og som mål å forbedre denne sesongen. I dag synes jeg mye fungerte bra, og jeg hadde 13-6 i målsjanser etter kampen.

Odd Grenlands mål ble for øvrig scoret av Olof Hvidèn-Watson, som utliknet på frispark drøye 20 minutter ut i andreomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere