Gå til sidens hovedinnhold

Finsk minister boikotter åpningsseremonien i Sotsji

Helsingfors (NTB-Reuters): Den finske kultur- og idrettsministeren Paavo Arhinmaki boikotter åpningsseremonien under vinter-OL. Årsaken er bekymring for menneskerettsbrudd i Russland.

- Som politiker må en ikke støtte brudd på menneskerettighetene, begrensninger på ytringsfriheten eller undertrykkelse av seksuelle minoriteter, sier Arhinmaki til rikskringkasteren YLE.

Russland innførte i fjor en kontroversiell lov som forbyr «homoseksuell propaganda» rettet mot mindreårige. Arhinmaki stilte med flagg i regnbuefarger - et symbol for homofiles rettigheter - da han var til stede under VM i friidrett i Moskva i fjor.

Også Sveriges idrettsminister Lena Adelsohn Liljeroth har varslet at hun dropper åpningsseremonien i Sotsji 7. februar. Også hun har vist til menneskerettighetenes kår i Russland som begrunnelse for boikotten.

I motsetning til Paavo Arhinmaki, som tilhører partiet Vänsterförbundet, har både den finske presidenten Sauli Niinistö og statsminister Jyrki Katainen sagt at de vil være til stede under åpningsseremonien. (©NTB)

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr