RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finsk skip mistet giftkonteiner i Østersjøen

Stockholm (NTB-TT): Et finsk skip mistet lørdag flere tonn miljøgift i havet sør for Gotland i Østersjøen.

Skipet, som var på vei til St. Petersburg i Russland, mistet fire konteinere som sto stablet på dekk. Den ene av konteinerne innhold tonnevis med miljøgifter.

- Vi antar at de fire konteinerne sto stablet oppå hverandre på dekk. Den underste kollapset og det førte til at de tre andre triller over bord, sier Annette Stedt ved den svenske Kustbevakningen.

En av konteinerne inneholdt 5 tonn brannfarlige stoffer, 7 tonn som er farlig for miljøet i havet og 8 tonn med andre miljøgifter.

Fly fra den svenske kystvakten lette lørdag etter konteinerne, men uten resultat. Det er også sendt ut en advarsel til skipsfarten i Østersjøen.

Nylig ble det kjent at Russland på begynnelsen av 1990-tallet skal ha dumpet store mengder kjemiske stridsmidler og radioaktivt avfall i det samme området.

De kjemiske stridsmidlene og det radioaktive materialet skal ha kommet fra russernes tidligere marinebase ved Liepaja i Latvia.

Svenske politikere har krevd full gransking og vil også vite hvorfor daværende statsminister Göran Persson ikke reagerte da han ble informert om russernes påståtte giftdumping. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere