RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finske papirruller fortsatt i stå

Sist oppdatert:
Den finske papir- og treforedlingsindustri er fortsatt nede som følge av lockouten iverksatt av bedriftene etter at ny forhandlinger ble resultatløse tirsdag
Lockout'en omfatter noen av verdens største treforedlingskonsernene, UPM-Kymmene og Stora Enso. Den er et svar på streiken som ble startet mandag denne uken.

Det var en overraskelse da arbeidsgiversiden i går bestemte seg for å forlenge lockoutperioden med ytterligere to uker til fire uker etter en resultatløs forhandlingsrunde i går. Det er planlagt nye samtaler tirsdag, men ifølge medierapproter uttaler den finske riksmeklingsmannen at det ikke er tegn til fremdrift.

Den finske konflikten kan føre til oppgang i papirprisene dersom den fortsetter over lengre tid. De finske produsenten står alene for 15 prosent av verdens papirproduksjon.

Konflikten kan få store konsekvenser dersom den blir langvarig, og den finske regjeringen frykter stor tap som kan spre seg også til andre sektorer. Regjeringen har imidlertid foreløpig sagt at de ikke vil gripe inn. Treforedlingsindustrien utgjør omkring 8 prosent av Finlands bruttonasjonalprodukt.

Forhandlingen og mindre konflikter mellom partene i papirindustrien har pågått siden november i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere