Finværet tar en pause

Nyt sol og varme i dag, for torsdag er det slutt. Da kommer regn og vind inn over oss. Men det blir heldigvis ikke langvarig.

12.10.05 12:28

Tirsdag ble det satt ny varmerekord for oktober i Bergen, med 23,1 grader. Også dagen i dag har vært praktfull, med rundt 18 grader og sol. Men utover kvelden og natta kommer skyene, og finværet er over for denne gang.

Torsdag byr på regn og regnbyger, og fallende temperaturer.

- Hvis vi ser ut i havet i dag, ser vi et nedbørsområde som er på vei. Det vil komme inn over oss torsdag, med skikkelig øs-pøs regnvær, sier meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center til ibergen.no. Trøsten får være at vinden vil løye litt når regnet kommer.

- Utover ettermiddagen vil det trolig gå over til bygevær, og vi kan kanskje få noen gløtt av sola innimellom også, sier Grønnevet.

Fin helg
Regnbygene vil trolig holde seg det meste av fredagen også, men utover kvelden og lørdagen vil det bygge seg opp et høytrykk, er beskjeden fra meteorologen.

- Lørdag blir det høytrykksoppbygging og solbrillevær i Bergen, sier Grønnevet.

- Det er da nordavind, som gir betydelige lavere temperaturer. Gjennom helga vil det være 10-12 grader, en typisk fin høsthelg, avslutter han.

Sjekk været ditt her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.