Gå til sidens hovedinnhold

Finvær i Oslo – mye folk ute på tur

Det var tett med mennesker på steder som Frognerparken og Aker Brygge i Oslo lørdag, men politiet har ikke planer om å gripe inn.

Sola var framme i hovedstaden lørdag, og det gjorde at mange trakk ut til parker og turområder. Siden innføringen av anbefalinger om distansering for å unngå spredningen av koronavirus 12. mars, har spørsmålet om hvorvidt folk kan holde en meters avstand ofte vært oppe.

Politiet har likevel ikke vært ute på noen oppdrag for å skille folk.

– Generelt er politiets oppfatning at folk gjør det de kan for å holde avstand, og tar hensyn, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Les siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

Han forteller at de har mottatt bekymringsmeldinger om at ungdommer samles for å spille fotball, men ingen bekymringsmeldinger i forbindelse med turgåing. Politiet har ingen planer om ekstra tilstedeværelse i parker og turområder denne helgen.

Heller ikke i Bergen har politiet ekstra tilstedeværelse i forbindelse med turgåing og manglende avstand.

– Vi har ikke fått noen meldinger om det, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Les også: Helgeværet: - Nå kommer kaldlufta snikende

Også i Bergen er mange ute på tur i helgen, og flere Bergensavisen har snakket med forteller at folk går på lange rekker og gjør det vanskelig for andre å holde god avstand.

– Med så mye folk er det nesten umulig å holde avstand, sier Malin. Hun bor like ved og vurderer å dra hjem igjen, sier Cecilie Malin til avisen.

Bergen kommune har lansert turvettregler, som blant annet innebærer at man skal gå på høyre side av veien, samt at populære ruter er «enveiskjørt».

– Jeg håper reglene bidrar til at folk tenker seg litt om før de går på tur, og kanskje velger å gå tur i et annet turområde enn de mest populære områdene, har byrådsleder Roger Valhammer (Ap) tidligere sagt til BA.

Men ikke alle overholder de nye reglene.

– Mange bryr seg ikke. De ser i telefonen, hører musikk, vingler og prater, sier Malin til avisen.

Les også: Overklassens hytte-lidelser

Kommentarer til denne saken