OSLO (Nettavisen): Fire ansatte på Brynseng skole er brakt til legevakt med det som skal være lettere sårskader etter en trusselsituasjon med kniv og gaffel. En ung gutt som er elev på skolen er tatt hånd om. Politiet presiserer at ingen er skadet som følge av bruk av kniv.

Ingen elever er skadd i hendelsen. Skolen har elever fra 1. til 4. trinn.

- Personen som truet med kniv blir ivaretatt av personell på skolen, samt forebyggende enhet fra politiet. Vi oppretter sak, melder politiet ved 11-tiden.

Saken oppdateres.

Bevæpnet politi rykket ut til skolen etter melding om knivstikking. Det viste seg å være en kniv og en gaffel fra et kjøkken på skolen gutten hadde fått tak i. Gutten skal ha vært opprørt over noe som hadde skjedd i skolegården før det ringte inn, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om pågående trusselsituasjon klokka 08.53 og rykket ut med bevæpnet politi, brann og ambulanse.

Rett før klokka 10 meldte politiet at de hadde kontroll på situasjonen. Skolens ansatte hadde delvis kontroll på gutten før politiet kom til stedet.

- Det er en meget ung gutt som er pågrepet. Jeg kan ikke si noe nærmere om klassetrinn. Han ble pågrepet inne på skolen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Det var en trusselsituasjon med kniv, men ingen av de ansatte er knivskadet, uttaler Lie.

- Det er meldt at en ung gutt løp etter en lærer med kniv, er det korrekt?

- Hvorvidt han løp eller ikke, kan jeg ikke bekrefte, men ja, det var en pågående trusselsituasjon, sier Lie.

Hentet kniv og gaffel på kjøkken

Innsatsleder Arve Røtterud sier til Nettavisen på stedet at gutten hadde fått tak i en kniv på et kjøkken, men at det var en gaffel som ble brukt til å stikke med.

- Det har vært en hendelse ute i skolegården før elevene gikk inn, og den situasjonen som skjedde der ville vel gutten hevne. På et eller annet tidspunkt har han kommet seg inn i andre etasje og fått tilgang til en kniv. Det vi vet er at han ikke har hugget etter noen, men vært truende og sint. Så har man delvis fått kontroll på ham og fått kontroll på situasjonen, sier innsatsleder Arve Røtterud til Nettavisen.

De fire ansatte er kjørt til legevakt med mindre sårskader - bittskader og stikk med gaffel - ikke kniv.

Lærere på skolen har uttalt at de reagerer på noe av det politiet har uttalt om hendelsen til mediene og at politiets fremstilling fremsto som mer dramatisk enn det man opplevde det på skolen.

Se video fra stedet:

Elever blir ivaretatt

Operasjonsleder Sven Christian Lie sier at elever kan ha vært vitne til hendelsen, men at ingen elever er skadd.

- Elevene blir nå ivaretatt på skolen, opplyser operasjonsleder.

Rektor Maria Tindberg ved Brynseng skole skriver i en tekstmelding til foreldrene at det var undervisning da situasjonen oppsto, melder NTB.

- Situasjonen er nå rolig og under kontroll. De som var i situasjonen er ivaretatt. Det var undervisning da situasjonen pågikk, så elevene har trolig kun fått med seg utrykningsbilene, står de i tekstmeldingen.

Fire til legevakt

- Fire personer er kjørt til legevakt for behandling. De skadde er ansatt på skolen, meldte politiet i en oppdatering på Twitter rett før klokka 10.

- Vi er fremdeles på stedet med flere patruljer og foretar blant annet vitneavhør, opplyser politiet.

Fikk melding klokka 08.53

- Vi fikk melding klokken 8.53 om at en elev truet en ansatt på skolen med kniv og sendte raskt flere patruljer til stedet, uttalte operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Politiet var på skolen rett etter klokka ni og fikk kontroll på eleven.

– Fire personer er sendt til legevakten med mindre skader, en av dem er en lærer, men det er ikke avklart hvem de andre er. Vi foretar nå vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, opplyste Lie til NTB.

Kort tid etter meldte politiet at alle de fire skadde er ansatte på skolen.

Brynseng skole ligger i bydel Gamle Oslo rett ved Brynseng T-bane og ble åpnet i 2017.