RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire år for voldtekt på asylmottak

Notodden (NTB): En 22 år gammel iraker er i Aust-Telemark tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne fra Rwanda på asylmottaket i Rjukan i fjor sommer.

Dommen var i samsvar med aktors påstand. Gjerningsmannen tok ifølge dommen seg inn på kvinnens rom og låste døren. Ved hjelp av vold og trusler fullbyrdet han voldtekten.

- Det er ikke tvil om at tiltalte var seg bevisst at han skaffet seg den seksuelle omgangen ved å bruke vold og trusler, sier retten.

22-åringen hevdet sin uskyld og forklarte at den seksuelle omgangen med den 22 år gamle kvinnen fra Rwanda skjedde frivillig. Men selv ikke irakerens forsvarer trodde på sin klient, skriver Varden.

- Både skadene på rommet og den medisinske undersøkelsen underbygger fornærmedes forklaring. Det ble gjort en rekke funn på hennes legeme som er forenlige med bruk av stump vold, herunder mot hodet, i tillegg til funn forenlige med hard holding og med at hun selv holdt seg fast i en skarp gjenstand, heter det i dommen.

At det ble brukt omfattende vold og det faktum at kvinnen ble holdt fanget på rommet i et lengre tidsrom uten mulighet til å unnslippe, var straffeskjerpende. I tillegg til fengselsstraffen må den dømte betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning og 1.758 kroner til dekning av utgifter til kvinnen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere