RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire år uten toppgevinst

Håvard Olerud Eriksen
Håvard Olerud Eriksen Foto: Øystein Tronsli Drabløs (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
223 millioner lodd er solgt på fire år, men topp-gevinsten er ennå ikke vunnet. Nå vil pantelotteriet ha gjennomgang av gevinstplanen.

LILLESTRØM (Romerikes Blad):
- Jeg har aldri hatt så særlig med vinnerlykke, så jeg foretrekker å ta kvitteringen slik den er, sier Håvard Olerud Eriksen til rb.no, og trykker på den grønne knappen på panteautomaten.

Røde Kors sin pantelotteriknapp får stå urørt denne gang. Kanskje ikke så rart med tanke på at det i løpet av fire år ikke er trukket en eneste toppgevinst.

Beklagelig

- Det er beklagelig, det må jeg si. Men det er 100 prosent tilfeldig.Vi har én toppgevinst per 100 millioner i omsetning som vi må nå i løpet av en konsesjon på tre år. Det gjorde vi ikke på vår første konsesjon, og derfor ble ikke toppgevinsten vunnet, forklarer daglig leder i Norsk pantelotteri AS, Gaute Langdal.

Avdelingsdirektør i Lotteritilsynet, Elna Berge forteller at det slett ikke er uvanlig at toppremien ikke blir utbetalt.

- Av og til er toppgevinsten blant de usolgte loddene. Kanskje har pantelotteriet vært litt optimistiske og hatt litt for mange lodd i lotteriet, sier Berge.

100 millioner kroner

Pantelotteriet fikk konsesjon fra Lotteritilsynet i 2008 om å omsette for 100 millioner kroner i løpet av tre år, tilsvarende 200 millioner lodd à femti øre/-stykk.

Men i løpet av sine tre første år ble kun 73 millioner lodd solgt.

Når pantelotteriet søkte om ny konsesjon for ytterligere tre år i 2011, måtte de starte på nytt med nye lodd.

- Det er synd, fordi en toppgevinst hadde vært god reklame for lotteriet, sier Langdal, som ikke frykter at panterne skal slutte å spille av den grunn.

- Jeg tror folk er med i lotteriet fordi de vil være med å bidra til en god sak.Det er det det handler om. Lotteriet gir bare litt spenning og moro, sier han.

Og bidratt har de.

Så langt har Røde Kors mottatt nærmere 38 millioner kroner fra lotteriets overskuddet, og Langdal forteller at det er ventet at 2012 isolert vil gi over 20 millioner kroner.

Vil se på endringer

Likevel vil Langdal ha flere gevinstutbetalinger i lotteriet, og forteller at de nå vil se på mulighetene for å innføre flere store gevinstbeløp.

- Det tror jeg kommer til å øke interessen blant folk, som vil gi enda mer penger til det gode formål.Men premier må det også være, det er jo tross alt et lotteri, sier Langdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere