Gå til sidens hovedinnhold

Fire års fengsel for seksuell omgang med 13-åring

Bergen (NTB): En 23 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en snaut 14 år gammel jente. Mannen var 21 da forholdet fant sted.

Halvannet år av dommen som falt i Bergen onsdag, er gjort betinget. Lagmannsretten mener det fremstår som om det seksuelle forholdet mellom jenta og den unge mannen fra Jæren har vært frivillig, men påpeker også at 13-åringen befant seg i en sårbar situasjon.

Jentas foreldre mislikte sterkt at datteren og den nå dømte mannen tilbrakte så mye tid sammen som de gjorde, og moren mistenkte at det var snakk om et kjæresteforhold og et seksuelt forhold. Etter råd fra politiet avslørte hun nettopp dette, og jenta innrømmet å ha hatt seksuell omgang med mannen én gang.

Mannen selv nektet straffskyld og nektet for å ha hatt sex med jenta. Lagretten trodde ham ikke på dette, og fant altså mannen skyldig.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til jenta, som nå er 16 år gammel. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller