RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire års fengsel for voldtekt av mann

Dom, Norges lover, dommerklubbe
Dom, Norges lover, dommerklubbe
Sist oppdatert:
En 43 år gammel mann er dømt til fengsel i fire år og tre måneder for å ha voldtatt en 66 år gammel mann med flere gjenstander i Kongsvinger.

43-åringen er også dømt til å betale 180.000 kroner i oppreisning til den fornærmede. Summen er lavere enn kravet fra fornærmedes advokat om 250.000 kroner, melder NRK.

Retten mener handlingene er gjort med forsett. 43-åringen sto tiltalt for å ha voldtatt 66-åringen med ulike gjenstander i nærheten av jernbanestasjonen på Kongsvinger i september 2012. Fornærmede var innlagt på sykehus i tre dager etter hendelsen.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i spørsmålet som gjaldt voldtekt. Han erkjente derimot delvis skyldig i å ha skadd 66-åringen.

Prøver av den tiltalte som ble tatt like etter hendelsen, har vist at den nå dømte mannen hadde en promille på 1,95 og spor av Diazepam, THC og flere angstdempende stoffer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere