RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire av fem kommuner brøt barnehageloven

Oslo (NTB). Et stort antall kommuner bryter barnehageloven, viser fylkesmennenes tilsyn.

Utdanning har gått gjennom fylkesmennenes årsrapporter for 2011 og sett spesielt på resultatene for tilsynet med kommunenes håndtering av barnehageloven. Det ble ført tilsyn i 99 kommuner. I 80 kommuner ble det avdekket brudd på barnehageloven.

Fylkesmennene skulle i fjor føre tilsyn med minst fem kommuner. I Oslo og Akershus, Vest-Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane og Østfold ble det avdekket lovbrudd i samtlige kommuner det ble ført tilsyn med.

Fylkesmennene har lagt vekt på å se etter om kommunene gjør den jobben de er pålagt som lokal barnehagemyndighet. Kommunene er både tilsyns- og godkjenningsmyndighet. Det går klart fram av årsrapportene at kommunene har problemer med å fylle de to rollene som barnehageeier og barnehagemyndighet.

Ifølge Utdanningsdirektoratets oppsummering av fylkesmennenes årsrapporter svikter kommunene mest som godkjenningsmyndighet. Tilsynet avdekker avvik i 61 prosent av kommunene. Det betyr at mange barnehager drives uten å være godkjente. Halvparten av kommunene gjør ikke jobben sin som tilsynsmyndighet.

Kommunene skal følge med på hvordan kravene til pedagogisk bemanning og styrer blir håndhevet. I 38 prosent av kommunene blir ikke regelverket på dette området håndtert riktig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere