RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire av ti frykter sykehusskade

Sist oppdatert:
23 prosent mener det er «veldig eller ganske sannsynlig» å bli skadet under behandling.

Dette er tall som overrasker Forbrukerrådet. Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup på oppdrag av Forbrukerrådet og Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenester.

- Selv om det ikke er til å unngå at uhell skjer, er dette altfor store tall, sier Forbrukerrådets fagdirektør for offentlige tjenester, Terje Kill til papirutgaven av VG mandag.

Fire av ti har enten personlig erfaring med skadelige hendelser eller har medlemmer i familien som har hatt dette.

Kill sier videre at det er helseministeren og regjeringen som har ansvaret, men at arbeidet med en ny helseportal skulle startet for ti år siden.

Statssekretær for helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener at budsjett og bygninger har preget debatten i flere tiår.

- Det første vi tok tak i etter forrige regjering var å hjelpe sykehusene ut av store underskudd. Dagens helseminister satte med sin tiltakspakke i september i fjor et enda tydeligere kvalitetsfokus, sier han til avisen.

Lignende undersøkelser i Danmark og Sverige viser at de er langt mer negative enn oss nordmenn. Hele 63 prosent av danskene og 36 prosent av svenskene frykter skader i møte med sitt eget helsevesen, viser en tilsvarende undersøkelse fra EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere