Fire av ti politijurister ønsker å slutte

Fire av ti politijurister i Norge ønsker å finne seg en annen jobb. Hovedårsakene er dårlig lønn og mangel på karrieremuligheter.

19.07.14 11:59

Det viser en medarbeiderundersøkelse fra medlemsforeningen Politijuristene som VG har fått innsyn i. Av de 43 prosentene som vurderer å slutte, har 30 prosent allerede søkt andre jobber, skriver avisen.

Lønn og karriere

I tillegg til lønn og karrieremuligheter er arbeidspress, behovet for nye utfordringer og det at arbeidsgiver ikke verdsetter eller ser verdien av juristenes kompetanse og innsats, årsaker til at juristene ønsker å slutte i jobben.

– Svært høy gjennomtrekk av politijurister på tjenestesteder som opplever dette, gir grunn til bekymring. Det kan gå ut over kvalitet i påtalearbeidet, og det går ut over effektiviteten i straffesaksbehandlingen, sier førsteadvokat hos Riksadvokaten Harald Strand.

13 av 23 sluttet

I Oslo ønsker 53 prosent å slutte. Bedre stilt er det i Troms hvor 33 prosent ønsker å finne seg en annen jobb.

– På Grønland politistasjon sluttet 13 av 23 politijurister i 2013. Sett i lys av at Grønland er landets største politienhet, målt i antall anmeldelser, er dette meget alvorlig, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) til NTB.

Han vil ta saken opp med justisminister Anders Anundsen (Frp).

Politijuristene er en medlemsforening for alle jurister ansatt i politiet, namsfogdene og særorgan i politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.