RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontantstøtten kan føre til at innvandrerkvinner ikke blir skikkelig intergrert i samfunnet siden de står utenfor arbeidslivet.
Kontantstøtten kan føre til at innvandrerkvinner ikke blir skikkelig intergrert i samfunnet siden de står utenfor arbeidslivet. Foto: Illustrasjonsfoto

Fire av ti som får kontantstøtte er født utenfor Norge

- Kontantstøtten er likestillingsfiendtlig og bør avvikles, mener kvinnelig administrerende direktør.

Ifølge barne-likestillings og inkluderingsdepartementet er fire av ti mottakere av kontantstøtte født utenfor Norge, altså foreldrene til barnet som har krav på og får kontantstøtte er ikke opprinnelig fra Norge, skriver Vårt Land.

- Dette er nok en bekreftelse på at kontantstøtten er direkte likestillingsfiendtlig og bør avvikles. Vi vet at deltakelse i arbeidslivet er viktig for integrering, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter til avisen.

Vil fjerne kontantstøtten

Hun mener kontantstøtten også hindrer innvandrerkvinnene å sikre seg selv økonomisk.

Venstre har to år på rad lagt frem et alternativt statsbudsjett der kontantstøtten er fjernet. Det var Arbeiderpartiet som i utgangspunktet spurte Finansdepartementet om hvor stor andel av kontantstøttemottakerne som hadde innvandrerbakgrunn.

Artikkelen fortsetter.


Kan spare 473 millioner

Av 20.401 som mottar kontantstøtte er 4890 mottakere enten fra Øst-Europa utenfor EU, Afrika, Asia, Mellom- og Sør-Amerika og Osceania utenom Australia og New Zealand. 766 er fra EU/EFTA(utenom Øst-Europa), Nord-Amerika. Australia og New Zealand. 2643 er fra EU-land i Øst-Europa, skriver Vårt Land.

Dersom retten til kontantstøtte blir fjernet for ikke-norske borgere kunne staten spart 473 millioner kroner. Avvikles hele ordningen kan staten spare 1,5 milliarder kroner. Men dette vil igjen gi økt etterspørsel etter barnehageplasser som også vil koste mange hundre millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere