*Nettavisen* Nyheter.

Fire av ti voldsdømte i Stavanger er innvandrere

Stavanger (NTB): Innvandrere er sterkt overrepresenterte i både volds-, promille- og narkotikasaker i Stavanger.

En gjennomgang NRK har gjort av 110 dommer som er falt i Stavanger tingrett så langt i år, viser at innvandrere er sterkt overrepresentert i straffesaker

Innvandrere står tiltalt i over 40 prosent av voldssakene. Det er dobbelt så mye som befolkningstallene skulle tilsi. Det samme gjelder promillesaker i forhold til befolkningstallet. En av tre som er dømt for promille i Stavanger tingrett i år, er innvandrer. I nær 40 prosent av narkotikasakene som har vært oppe i Stavanger tingrett så langt i år, har en innvandrer stått tiltalt.

- Det er jo ingen tvil om at utlendingers innslag i strafferettspleien har økt i takt med, og kanskje mer, enn innvandringen generelt, sier sorenskriver i Stavanger tingrett, Helge Bjørnestad til NRK.

Han sier han er overrasket over innvandrerandelen i promillesaker.

- Det kan kanskje ha noe med det å gjøre at mange som er her, er her i perioder. De bor for eksempel i hybelhus og jobber veldig mye. At utlendinger generelt skulle kjøre mer i fylla enn nordmenn er jeg ikke uten videre villig til å tro på, sier Bjørnestad. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag