*Nettavisen* Nyheter.

Fire biler brant i Oslo - politiet jakter tenåring

Politiet jakter på en gjerningsmann etter at to biler ble stukket i brann på Haugerud i Oslo natt til fredag. Det brant i motorrommet på denne BMW-en. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

To biler som brant på Haugerud natt til fredag, var trolig påtent. Brannene spredde seg til flere biler, opplyser politiet.

19.01.18 03:28

Politiet fikk melding om den første brannen klokken 1.41.

– Vi varslet de andre nødetatene og rykket ut til stedet, hvor vi oppdaget at det var to biler som brant. De sto såpass langt fra hverandre at det ikke så ut til at det var én brann som hadde spredd seg. I tillegg fant vi spor på stedet som styrket mistanken om at de var påtent, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk opplysninger om at en gutt på rundt 15 år hadde løpt fra stedet.

Etter hvert oppjusterte politiet antall biler til tre og deretter fire.

– Det er to som formentlig er påtent, men så har dette spredd seg til flere biler. Det er også flere biler som har fått varmeskader, forklarer Jøkling. Ved 2.30-tiden opplyser politiet at alle brannene er slukket.

– Vi jobber med åstedsundersøkelser, i tillegg til at vi søker etter denne gutten, blant annet med en hundepatrulje som var i nærheten.

Klikk på bildet for å forstørre.

En hvit varebil som politiet mener ble påtent. Flere biler i nærheten fikk skader som følge av brannen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Haugerud - Oslo øst. Foto: (Google Maps)

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag