Fire bruder og én brudgom

Foto: (Scanpix/AP)

Milton fikk ja fra alle fire da han ble smidd i Hymens lenker.

27.09.09 21:43

«Ja», svarte Happiness. «Ja», svarte Thobile. «Ja», svarte Smangele. «Ja», svarte Zanele. Dermed kunne brudgom Milton Mbhele (44) og de fire kvinnene erklæres som rette ektefolk. Hver av kvinnene fikk en ring og et kyss under den vakre seremonien i Weenen nær Ladysmith i Sør-Afrika lørdag. Flere hundre gjester deltok i feiringen av de fem lørdag, søndag og mandag.

Lovlig polygami
Sør-Afrikas lover tillater flerkoneri, og presidenten selv, Jacob Zuma, har tre ektefeller. Men selv om polygami er vanlig blant flere stammefolk, blant dem zuluer og swazier, er det uvanlig at en mann vier seg til flere kvinner samtidig, ifølge nyhetsbyrået AP. Dermed fikk Milton Mbhele og de fire brudene ekstra oppmerksomhet fra mediene rundt sin store dag.

Førstekona sa ja igjen
Ellevebarnsfaren Milton Mbhele sier fellesbryllup betyr sparte penger. En av brudene, Thobile Vilakazi, har han allerede vært gift med i 12 år, men hun stilte opp igjen sammen med de tre nye og svarte altså ja nok en gang. Hun fikk et forgylt armbåndsur under lørdagens seremoni.

– Jeg vil at hun skal være lykkelig, sier Milton Mbhele om Vilakazi.

De andre brudene er 23 og 24 år gamle.

Skal bo hver for seg
Den yngste av dem, Smangele Cele (23), uttalte at hun så fram til bryllupet selv om det innebar at hun må dele ektemannen med tre andre. Hun sier planen er at brudene skal bo hver for seg mens ektemannen går på rundgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.