RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire drept i amerikansk angrep

Angrep skjulested for militante i Pakistan.

Minst fire mennesker ble drept i et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan i Pakistan torsdag, opplyser sikkerhetskilder.

Angrepet var rettet mot en bygning i Dandey Darpa Khel der det skal ha oppholdt seg væpnede opprørere, opplyser en pakistansk sikkerhetskilde.

Det førerløse amerikanske flyet avleverte sin dødelige last i form av to raketter rett før daggry. Minst fire mennesker skal ha blitt drept og seks såret i angrepet.

Den afghanske Taliban-lederen Jalaluddin Haqqanis gruppe skal være aktive i området og bygningen som ble truffet skal ha tilhørt en afghaner.

- Det skal ha vært et skjulested for militante, sier en pakistansk sikkerhetskilde.

USA har gjennomført en rekke tilsvarende droneangrep i områdene langs grensa mot Afghanistan, men bekrefter som regel aldri at de står bak. USA er imidlertid alene om å operere førerløse fly i området.

Nærmere 600 mennesker er drept i droneangrep siden august 2008. Pakistanske myndigheter tar offisielt avstand fra angrepene, men det er allment kjent at USA og Pakistan har samarbeider tett i jakten på Taliban-ledere i området.

Pakistanske styrker jakter også på opprørere i grenseområdet mot Afghanistan, og har de siste to årene drept minst 2.100 mennesker i slike angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere