RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire drept i tornado på DNO-felt(Ny)

Sist oppdatert:
Fire mennesker ble drept i en tornado som rammet DNO-feltet Tasour (bildet) i Jemen. I tilelgg til tornadoen har selskapet boret en ny tørr brønn i landet
Nytt: Kommentarer fra adm. dir.

Det var torsdag i forrige uke tornadoen rammet feltet og førte til betydelige skader på boligenhetene, hvor fire mennesker ble drept, fremkommer det i en rapport over DNOs oljeproduksjon.

De drepte er fra Jemen, og var ikke ansatt i DNO, opplyses det. Det ble heller ikke påført skade på feltinstallasjonene, og produksjonen var ikke nevneverdig påvirket av hendelsen.

Adm. direktør Helge Eide opplyser til iMarkedet at de omkomne var tilknyttet innleide serviceselskaper.

Ny Tasour-rekord

Tasour-feltet produserte 19.030 fat olje pr. dag i juli måned, som er produksjonsrekord for feltet, ifølge den månedlige oppdateringen på produksjonen.

Økningen skyldes Tasour 10 som produserer fra det nye funnet vest for hovedfeltet, samt økt produksjon fra en av brønnene som følge av installasjon av ny pumpe nede i brønnen.

Eide opplyser at det nå planlegges boret nok en brønn i den vestlige delen av Tasour, for å blant annet få bekreftet at den nye brønnen tilhører samme struktur som hovedfeltet.

Økt produksjon

DNO hadde en samlet oljeproduksjon på 27.480 fat pr. dag i juli. Sammenlignet med konsernets oljeproduksjon for juli 2002 på 23.015 fat pr. dag, er dette en økning på omkring 19 prosent.

DNOs gjennomsnittlige oljeproduksjon i årets syv første måneder har vært på 28.565 fat pr. dag, hvilket er en økning på ca. 29 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2002.

Boret tørt igjen

Boring av en brønn i nærheten av Sharyoof-feltet er nå avsluttet, og brønnen påviste ikke drivverdige hydrokarboner. Dette er den andre brønnen DNO borer i år, som ikke er drivverdig.

Brønnen som nå er avsluttet lå øst for Sharyoof, mens den neste skal ligge syd for feltet.

- Du kan godt kalle dem avgrensningsbrønner, de ligger tett opptil feltet, sier Eide til iMarkedet i formiddag

Det skal bores ytterligere en brønn på en ny struktur i blokk 53 før boreriggen flyttes tilbake til Tasour-området for å bore en ny brønn vest for hovedfeltet.

Produksjonen fra norsk sokkel var ned med nesten 700 fat pr. dag sammenlignet med juni. Dette skyldes blant et kortere avbrudd i produksjonen på Glitne-feltet grunnet forberedelser til boring av en ny produksjonsbrønn, som er ventet å bli satt i drift i løpet av september.

Seven Heads på plan

Når det gjelder DNOs neste viktig produksjonsskritt, Seven Heads-feltet uenfor Irland, så ble utbyggingen der forsert i sommer. Operatøren Ramco, opplyste at de nå tar sikte på første produksjon av naturgass allerede i begynnelsen av fjerde kvartal.

- Utbyggingen går stort sett på plan og budsjett, sier Eide til iMarkedet.

DNO har foreløpig ikke solgt sin andel av gassen, men Eide vil informere mer i forbindelse med resultatfremleggelsen torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere