RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire fantastiske fornøyelser

Sist oppdatert:
Walt Disney World består av fire fantastiske parker det absolutt er verdt å besøke.

(Orlando/SIDE2): I Orlando, Florida, ligger kanskje den mest berømte fornøyelsesparken i verden - Walt Disney World.

Med sine fire forskjellige temaparker har den nye å by på for hele familien. Se vår bildespesial nederst

Magic Kingdom
Dette er parken der du blir møtt av det fantastiske slottet til Askepott. Dette er også parken som er ment for de minste av oss. En nydelig og fargerik fornøyelsespark, men med kun to virkelig spennende attraksjoner for oss over 15 år.

Parken bærer dessverre altfor mye preg av å være rettet mot den yngre garde. Attraksjoner som Pirates of the Carribean og Haunted Mansion var verken skumle eller særlig spennende.

Parken egner seg best til å rusle igjennom, se på menneskene og nyte ferien. Det er også her du møter alle vennene våre fra de kjente og kjære Disney-fortellingene.

Anbefalinger: Splash Mountain og Big Thunder Mountain Railroad.

Epcot
Senteret for den nysgjerrige og eventyrlystne er så absolutt Epcot-senteret. Og ikke minst - stedet for den som liker å sjekke ut diverse kulturer. Epcot er nemlig parken som har småutgaver av hele 12 forskjellige land - blant annet Norge.

Parken er flink til å aktivisere publikummet sitt med sine vitenskapelig påfunn og muligheter til å lære mer om verden og vårt univers.

Et vidunderlig opplevelse er den nye attraksjonen Soarin - som tar deg med på en fake, men dog så virkelighetsfull, reise over vakre landskaper og berømte steder.

Prøv også Test Track. Det går svinefort.

Anbefalinger: Test Track, Soarin og Mission Space.

Animal Kingdom
Dette er parken for dem av oss som er glad i dyr. Her kan man oppleve tigre, gorillaer og til og med løver. Men det bør nevnes - vi så to sovende tigre, to sovende gorillaer og ingen løver, selv om guiden vår hevdet at han så dem godt.

I Animal Kingdom så vi også en av Walt Diney Worlds mange og berømte parader - morsomt for både store og små.

En av parkens nyheter er den nye attraksjonen Expedition Everest - Legend of the Forbidden Mountain. Da vi oppsummerte ferien var denne på en klar tredjeplass over alle attraksjonene vi tok. Den er grusom, fæl, skremmende og utrolig morsom.

Anbefalinger: Expedition Everest og Dinosaur.

Disney-MGM Studios
Stedet for alle oss filmelskere. Nostalgien oser og det er stor stas å få være tilskuer på både et spektakulær actionshow med stuntmenn og drøssevis av effekter, og ikke minst - se proffe sjåfører behandle biler som om det skulle være den enkleste sak i verden.

Parken er absolutt den mest voksne av de fire innehar de to attraksjonene som toppet listen av våre favoritter. The Rock 'n' Roller Coaster og The Twilight Zone Tower of Terror tok fullstendig pusten av oss. Så gøy var det at vi faktisk måtte tilbake dagen etter for å ta turene en gang til.

Når mørket senker seg er det en helt spesiell stemning å tusle rundt i de neonlysende gatene. Sørg også for å få i deg et skikkelig kalkunlår. Nam nam.

Anbefalinger: The Rock 'n' Roller Coaster og The Twilight Zone Tower of Terror.

Generelle tips
Vi besøkte Walt Disney World i september, en tid da det går mot slutten av høytidsesongen for parkene. Vi slapp unna mye kø, og det lengste vi måtte vente var 25 minutter en gang. Det kan være en svært god ide å kjøpe en såkalt parkhopper-billett. Det vil si at man kan hoppe fra park til park slik man ønsker det, istedenfor å være bundet opp til en fast park per dag.

De fleste hoteller med respekt for seg selv tilbyr gratis transport fra hotellet til parkene. Sørg for at dette er en mulighet, så slipper du å bruke bilen.

Besøk Walt Disney World på nett her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere