Fire FN-soldater døde i helikopterkræsj på Haiti

Foto: Ramon Espinosa (AP)

Soldatene var en del av den spanske innsatsen for å gjenoppbygge Haiti etter jordskjelvet som rammet landet 12. januar 2010.

Fire spanske soldater døde da deres spanske militærhelikopter krasjet i de robuste fjellene øst i Haiti på fredag, skriver FOXNews.com

Soldatene var på Haiti for å hjelpe til med å gjenoppbygge landet etter det store jordskjelvet 12. januar, som regjeringen sier tok 300.000 menneskeliv.

Spanske medier identifiserer helikopteret som et Bell AB-212. Helikopteret krasjet i Fond Verrettes, som ligger inntil landegrensen mot Den domikanske republikk, og cirka 50 kilometer øst for hovedstaden Port-au-Prince.

Likene ble liggende
Fordi nattemørket kom før redningshjelpen var på plass, ble likene liggende på fjellet over natten.

Dagen derpå måtte redningspersonellet rappellere med tau i det ujevne terrenget for å komme fram til helikoptervraket, skriver Fox News.

Flere vitner har sett helikopteret like før det kræsjlandet.

«Jeg vasket mine klær da jeg så helikopteret komme mot meg og min lillesøster. Vi løp opp en bakke og gjemte oss bak et tre. Jeg tror ingen overlevde», forteller 12 år gamle David Pierre.

Jean-Claude Berize forteller at helikopteret allerede var i flammer før det traff bakken. Han sier han hørte ammunisjon eksplodere.

«Vi så mye ild», sier han

450 spanske soldater i Haiti
Totalt har Spania cirka 450 soldater i Haiti for å hjelpe landet med gjenoppbygging av landet.

Helikopteret som styrtet var en av fire helikoptre stasjonert på det spanske amfiskipet «the Castilla».

«Amfibisk landingsskip er en type krigsskip som har til oppgave å ilandsette og støtte bakkestyrker på fiendtlig territorium ved et amfibisk angrep. Amfibisk krigføring innebærer angrep på et landbasert mål med militære styrker fra skip», ifølge Wikipedia.

Ulykkeshelikopteret krasjet nær fjellene hvor et overvåkingsfly fra FN styrtet senest i Oktober. Samtlige om bord ble drept, skriver Fox News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag