Gå til sidens hovedinnhold

Fire fryktes omkommet i eksplosjon i Praha

Opptil fire personer fryktes omkommet og over 40 er skadd etter en kraftig eksplosjon i en bygning i Praha, opplyser tsjekkiske redningsmannskaper.

Vinduer ble blåst ut, murstein og glasskår haglet, og bygninger mange hundre meter unna skalv da den kraftige eksplosjon rystet bygningen, som ligger midt i den historiske gamlebyen i Praha.

Mandag ettermiddag ble bygget gjennomsøkt med hunder. Det fryktes at flere mennesker kan ligge fastklemt under sammenraste deler av bygningen. Tilstanden skal være alvorlig for fire av de skadde.

Redningsarbeiderne får ikke lov av gasselskapet til å gå inn i bygget, men hundene skal ha markert flere steder.

- Vi antar derfor at det er tre eller fire døde der, sier leder for ambulansetjenesten Zdenek Schwarz.

Kraftig smell
Om lag 15 personer skal ha vært inne i bygningen da eksplosjonen skjedde ved 10-tiden mandag. Trolig var det en gassledning som sprang lekk, opplyser redningsarbeidere.

Smellet var så kraftig at det blåste ut vinduer i flere nabobygninger, deriblant på Cafe Slavia, som er en av byens mest kjente kafeer.

Mange av de skadde er tilfeldig forbipasserende som ble rammet av stein eller glasskår.

Evakuert
Områdene rundt ulykkesbygningen, som ligger midt i sentrum av den tsjekkiske hovedstaden, ble raskt sperret av, og over 200 personer ble evakuert fra nabobyggene.

Bygningen ligger i nærheten av Nasjonalteateret og huser blant annet kontoret til luftfartsorganisasjonen IATA og et kunstgalleri.

Et øyenvitne sier at mange mottar førstehjelp fra redningsarbeidere på stedet. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken