RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire gutter siktet for voldtekt av 16-åring

Illustrasjon
Illustrasjon Foto: Camilla Svendsen
Sist oppdatert:
Jenta skal ha blitt voldtatt i en leilighet på Lillehammer natt til søndag.

En 19 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt en 16 år gammel jente på Lillehammer. Tre andre ungdommer er siktet i saken.

Jenta møtte selv opp på politistasjonen og anmeldte voldtekten natt til søndag, ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Til NTB opplyser operasjonsleder Jon Wilberg i Gudbrandsdal politidistrikt at fire ungdommer har status som siktet i saken.

Den ene av de fire, en 19 år gammel mann, er siktet for selve voldtekten. Politiet sier de er sikre på at mannen har hatt seksuell omgang med den 16 år gamle jenta. De tre andre siktede, som er gutter mellom 16 og 19 år, var til stede da den angivelige voldtekten fant sted. Politiet opplyser at de er siktet for å ha hatt en form for seksuell omgang med jenta.

Den 16 år gamle jenta hadde vært på fest på Øyer lørdag. Rundt midnatt skulle hun sitte på i en bil til Lillehammer. Hun har forklart at hun ble tatt med til en leilighet der voldtekten skal ha skjedd.

Jourhavende politiadvokat Jane Lundstadsveen opplyser til NTB at politiet har gjort tekniske undersøkelser og foretatt vitneavhør.

– Alle de siktede er avhørt, men av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå inn på hva som kom fram, sier Lundstadsveen.

De fire siktede ble løslatt etter avhør. Etterforskningen vil fortsette de nærmeste dagene.

Den 16 år gamle jenta ble tatt med til voldtektsmottaket ved Lillehammer sykehus hvor hun er blitt ivaretatt, opplyser Lundstadsveen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere