*Nettavisen* Nyheter.

Fire IS-terrorister var på vei til Norge i sommer

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at det var fire terrorister fra Den islamske stat (IS) som utløste terroralarmen i Norge i sommer.

28.08.14 07:15

Dagbladet skriver at de kjenner med identitetene og bakgrunnen til de fire IS-terroristene som opprinnelig kommer fra land utenfor Midtøsten. De fire skal ha vært på vei til Norge og det var bakgrunnen for terroralarmen torsdag 24. juli, ifølge avisens kilder.

E-tjenesten ble fredag 18. juli varslet av en samarbeidende utenlandsk tjeneste om at et terrorangrep mot Norge var under oppseiling. Samtidig fikk Politiets sikkerhetstjeneste melding fra en annen samarbeidende tjeneste om et planlagt terrorangrep mot Norge.

Les også: Klar for motoffensiv mot IS

Les også: Vil offentliggjøre torturbilder

Hvor terrorangrepet skulle skje er ikke kjent, men det er opplysninger som tyder på at terroraksjonen ville være spektakulær og skape internasjonal frykt.

Sikkerhets- og etterretningsorganisasjoner i Europa skal være sikre på at de fire mistenkte IS-terroristene kom til Aten i midten av juli måned, men her stopper alle spor. Ingen vet hvor de fire er nå, men meldingene til de hemmelige norske tjenestene var at de var på vei nordover.

Ifølge Dagbladet har norske sikkerhetsmyndigheter fått tilbakemeldinger fra samarbeidende tjenester i utlandet som tyder på at terroralarmen virket avskrekkende på de påståtte IS-terroristene. Men selv om terrorberedskapen ikke er like synlig i Norge i dag som i sommer blir det slått fast at faren for et terroranslag mot Norge ikke er over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.