RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire kommuner prises for godt lokalstyre

Oslo (NTB): Kommunene Stavanger, Time, Lillesand og Bærum har fått utmerkelser for godt styresett. Det er første gang en slik anerkjennelse deles ut.

Det er KS, kommunesektorens interesseorganisasjon, som står for kåringen.

- Det er flott å kunne gi en anerkjennelse til kommuner som har gjort en solid innsats for lokaldemokratiet. Vi håper utmerkelsen kan være til inspirasjon for andre kommuner, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Kåringen er gjort med basis i «Strategi for innovasjon og godt styresett på lokalt nivå», som ble vedtatt i Europarådet i 2008. Kommunene har evaluert seg selv, før en ekspertgruppe har vurdert søknadene. Også innbyggernes oppfatninger av egen kommune er tatt med i vurderingen.

Stavanger kommune framheves spesielt for omfattende arbeid med inkludering og mangfold. Time kommune i Rogaland har sin styrke i åpenhet og god tilgjengelighet. Lillesand kommune i Aust-Agder er særlig god på innovasjon og åpenhet for endring, mens Bærum kommune i Akershus er en effektiv kommune som har mye å lære bort når det gjelder tiltak for effektiv drift, opplyser KS.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag i Oslo av KS-lederen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere