Fire måneder gammel baby reddet fra ruinene

Her blir en fire måneder baby reddet fra ruinene i Nepal, etter 22 timer.

Her blir en fire måneder baby reddet fra ruinene i Nepal, etter 22 timer.

22 timer etter jordskjelvet kunne millitæret høre guttens spede gråt.

30.04.15 01:21

Så langt er 5006 personer bekreftet omkommet etter jordskjelvet i Nepal, men midt i elendigheten kommer enkelte lyspunkt gjennom historier om overlevende.

Onsdag kom nyheten om at en fire måneder gammel baby ble reddet ut av ruinene, 22 timer etter skjelvet, skriver Daily Mail.

Millitæret hadde først lett etter gutten i nærheten av hjemmet i Bhaktapur i Katmandu. Men etter å ha gitt opp håpet om å finne ham i live, dro de fra stedet. Da noen meldte om at de hørte en sped barnegråt fra området ble letingen gjenopptatt og gutten ble til slutt funnet liggende under noen bygningsdeler.

Gutten er blitt kalt Sonit Awal, og tilstanden skal være stabil, ifølge Kathmandu Today.

Det er foreløpig ikke kjent hvor foreldrene hans befinner seg, og i hvilken tilstand de er i.

LES OGSÅ: Tre nordmenn ikke gjort rede for i Nepal

Funnet i live etter 80 timer

Tirsdag kom også nyheten om at 28 år gamle Rishi Khanal hadde overlevd etter 80 timer i ruinene. Han ble funnet i live i et rom sammen med tre omkomne tirsdag. Khanal hadde brukket beinet og har ikke hatt tilgang til verken vann eller mat.

– Det ser ut til at han overlevde på ren viljestyrke, sier Akhilesh Shrestha, en av legene som behandlet ham.

Khanal befant seg i andre etasje i en sjuetasjes blokk da det kraftige jordskjelvet startet lørdag. De øverste etasjene var intakte etter skjelvet, og redningsmannskapene boret seg ned til ham etter å ha hørt rop om hjelp. Redningsaksjonen tok fem timer.

- 10.000 trolig mistet livet

Hvor mange som ligger begravd i ruinene av de mange sammenraste bygningene i Katmandu og andre rammede byer og landsbyer, er foreløpig uklart. Statsminister Sushil Koirala sa tirsdag at 10.000 mennesker trolig har mistet livet.

Onsdag var det mer bevegelse i gatebildet i hovedstaden enn det har vært siden jordskjelvet rammet lørdag, siden mange våget seg bort fra teltene i parkene for å skaffe seg mat eller gå på arbeid.

Mange mennesker er våte og kalde der de venter på at hjelpen skal komme, mens de blir stadig mer frustrerte og sinte over den svake responsen fra myndighetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag