RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire måneders fengsel for toppløsprotest i Tunisia

Tunis (NTB-AFP): Tre europeiske kvinneaktivister er dømt til fire måneders fengsel av en tunisisk domstol for å ha arrangert en antiislamistisk toppløsdemonstrasjon i mai.

En av kvinnenes advokater opplyser at de tre er dømt for et angrep på offentlig moral og for å ha oppført seg uanstendig. Alle tre fikk fire måneder og en dag i fengsel.

Franske Margaret Stern og Pauline Hiller ble pågrepet sammen med tyske Josephine Markmann 29. mai, etter at de hadde gjennomført en toppløsprotest utenfor tinghuset i Tunisias hovedstad Tunis. Demonstrasjonen var til støtte for en ung tunisisk kvinneaktivist som hadde blitt arrestert ti dager tidligere.

De tre europeiske kvinnene har tilknytning til den feministiske protestgruppen Femen. Gruppens leder sier at dommen var politisk motivert.

- Dette er en politisk avgjørelse som bekrefter Tunisias diktatoriske karakter, som finner det enklere å putte jenter i fengsel enn å anerkjenne at kvinner har retten til å gjøre hva de vil med kroppene sine, sier Inna Sjevtjenko til AFP. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere