RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire medier felt i samme klagesak

Sist oppdatert:
Pressens Faglige Utvalg har gitt en rogalending medhold i fire av fem klagesaker han anla etter at Finansavisen omtalte en Høyesteretts-kjennelse på sterkt misvisende måte.

Finansavisen, som opprinnelig omtalte en kjennelse i Høyesterett på sterkt misvisende måte, ble først felt for brudd på god presseskikk av Pressens Faglige Utvalg.

Deretter ble tre andre redaksjoner også felt, for å ha viderebrakt de samme uriktige opplysningene uten å rette dem da feilene ble påvist.

Saken stammer fra juni i år, da Finansavisen på feilaktig måte omtalte en kjennelse i Høyesterett. NTB siterte Finansavisen og en rekke redaksjoner brukte meldingen. Klageren varslet NTB om at Finansavisen hadde gjort en feil, og en rettelse ble sendt ut.

Ifølge PFU brakte mange aviser rettelsen umiddelbart, men flere nett-redaksjoner lot den opprinnelige NTB-meldingen ligge ute, samtidig som byråets rettelse ble oversett. Først da klagene til PFU i august forelå, tok redaksjonene affære.

I sine fellende uttalelser klandrer PFU nettredaksjonene til Dagbladet, Aftenposten og NRK for sviktende rutiner når feil påvises. Også Dagens Næringlivs nett-redaksjon var innklaget, for at den opprinnelige feilaktige meldingen fortsatt var søkbar via andre søkemotorer enn dn.no's egen, men her fant ikke utvalget grunnlag for å klandre redaksjonen, skriver utvalget i en pressemelding.

Det foreligger også en selvstendig klage mot NTB, for å ha viderebrakt den opprinnelige artikkelen i Finansavisen, men denne er ennå ikke behandlet i PFU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere