Gå til sidens hovedinnhold

Fire menn dømt for voldtekt og grov vold mot mann

Fire menn i alderen 20-24 år er dømt til inntil sju års fengsel for grov vold og seksuelle overgrep mot en mann i 30-årene.

En 20-åring er dømt til fengsel i to år og seks måneder, to menn på 20 og 23 år fikk sju år og en 24-åring ble frikjent for overgrep og ble idømt ett år og tre måneder fengsel for vold. I tillegg må mennene betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning.

En rekke personer, flere av dem beruset, var samlet i en leilighet på Lund da de fire dømte mennene skal ha gått løs på 30-åringen. Hendelsen skjedde natt til 1. mars.

Mannen ble slått, sparket og rispet med kniv. Blant annet ble det brukt en isskrape som slagvåpen, som ble slått så hardt i 30-åringens hodet at den knuste, skriver TV 2.

Voldsofferet mistet innimellom bevisstheten, men klarte å komme seg ut av leiligheten og gjemme seg i en liten bod. Han ble oppdaget og den grove volden fortsatte. Etter sparkene og slagene voldtok de tre mennene 30-åringen, ifølge dommen.

– Volden bar preg av mishandling, pågikk over lang tid og ble begått av flere i fellesskap. Volden som ble påført ute i boden, ble dessuten gjort mot en forsvarsløs person, står det i dommen fra Kristiansand tingrett.

I retten forklarte 30-åringen at han sliter med skyldfølelse og skam, særlig som følge av overgrepet.

De tre som ble dømt for overgrepet kommer til å anke saken, opplyser deres forsvarere.

(©NTB)