*Nettavisen* Nyheter.

Fire menn varetektsfengslet for gullsmedran i Oslo

BLE RANET: Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo, ble ranet av fire menn lørdag 29. mars. Det ble avfyrt flere skudd under ranet. En Audi brant opp et par kvartaler unna rett etter ranet. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Fire unge menn er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha ranet en gullsmedforretning i Oslo i mars i år.

30.04.14 21:59

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Alle er ilagt brev- og besøksforbud og er isolert fra hverandre i hele fengslingsperioden. De får også medieforbud de to første ukene av varetekten.

Mennene, som er svenske statsborgere, er henholdsvis 18, 18, 21 og 21 år gamle. De ble pågrepet av svensk politi i Stockholms-regionen i forrige uke, mistenkt for å stå bak det grove gullsmedranet på Grønland midt på dagen lørdag 29. mars.

Seks pågrepet
Til sammen er seks personer pågrepet etter væpnet ran av en gullsmedforretning på Grønland i Oslo lørdag 29. mars der skudd ble avfyrt.

Fire av dem ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag. De fire ble pågrepet i Sverige og utlevert til Norge.

En 26 år gammel mann er varetektsfengslet tidligere, siktet for medvirkning til ranet.

Bakgrunn:Væpnet ran i Oslo

Den sjette pågrepne i saken er svensk statsborger og nekter foreløpig utlevering til Norge, sier Einar Aas, som er leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til NTB.


Meldte seg selv
Torsdag morgen 24. april meldte en person seg for svensk politi i forbindelse med ranet av Sheikh Enterprise.

– Han møtte frivillig hos politiet i Sverige og vil bli avhørt i løpet av torsdag, sa politiadvokat Asmund Riegels til NTB senere samme dag.

Torsdag gikk politiet også til pågripelse av ytterligere én person. Natt til onsdag 23. april ble tre menn pågrepet i Stockholm i en operasjon norsk politiet koordinerte med sine svenske kolleger. Avhøret av dem startet onsdag og fortsatte torsdag.

Svensk påtalemyndighet har bistått norsk politi i arbeidet med å få mennene utlevert til Norge. Dette arbeidet startet fredag i forrige uke.

Av hensyn til etterforskningen har ikke politiet villet kommentere om de har funnet ransutbyttet eller hvilke beslag som er gjort. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.