RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LEON NEAL (Afp)

Fire Nato-soldater drept av politimann

Sist oppdatert:
Hendelsen i Zabul-provinsen kommer en dag etter at to britiske soldater ble drept på en kontrollpost av en mann i politiuniform.

Natos opplyser at fire soldater fra alliansens internasjonale styrke i Afghanistan er drept i det som synes å være et innsideangrep utført av en afghansk politimann, melder nyhetsbyrået AP.

I en uttalelse sier Nato at angrepet skjedde søndag morgen i Zabul-provinsen sør i landet. Soldater fra den internasjonale styrken skal også ha blitt skadd i hendelsen.

Skal ha tilhørt spesialstyrke
Nato sier de etterforsker hendelsen, men er foreløpig sparsomme med detaljene.

Afghanske myndigheter sier at de fire som ble drept var en del av en spesialstyrke, melder BBC News.

- Forsøkte å stanse opprørere
Visepolitimesteren i Zabul, Ghulam Jelani Farahi, sier til BBC News at de fire ble drept av en afghansk polititjenestemann og at det skjedde da Nato-styrker forsøkte å stanse opprørere som angrep en av politiets kontrollposter i Mezan, et avsidesliggende område i Zabul-provinsen nær grensen til Pakistan.

Hendelsen i Zabul-provinsen kommer en dag etter at to britiske soldater ble drept på en kontrollpost av en mann i politiuniform.

Fredag ble to soldater fra US Marines drept i et Taliban-angrep rettet mot Camp Bastion sør i Afghanistan, militærbasen der britenes prins Harry også er stasjonert.

Minst 51 personer fra den internasjonale styrken er blitt drept i innsideangrep dette året, angrep som har ført til et mer anstrengt forhold mellom de internasjonale styrkene og afghanerne, som mot slutten av 2014 selv skal ta ansvaret for sikkerheten i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere