*Nettavisen* Nyheter.

Fire nye klare til notering

Styret i Oslo Børs har godkjent fire nye selskaper og en sparebank for notering på børsen

19.05.08 00:23

Styret vedtok på gårsdagens møte å ta aksjene i Grenland Group ASA, Geo ASA, Norgani ASA og Odim ASA opp til notering på Oslo Børs.Styret vedtok samtidig å ta grunnfondsbevisene i Rygge - Vaaler Sparebank opp til notering. I samme møte avslo børsstyret søknad om notering fra Thule Drilling ASA.’Les også:

Thule fikk avslag fra Børsen

De fire nye selskapene som nå er klare for notering er:Grenland GroupGrenland Group ASA er resultatet av en sammenslutning i 2004 mellom Grenland Offshore, Grenland Industri, Hitec Framnæs og Karmøy Stålindustri, samt oppkjøp av virksomhetene Bjørge Offshore og Heerema Tønsberg. Disse selskapene bygger på tradisjon og erfaring i gjennomføring av integrerte offshore og landbaserte prosjekter, nasjonalt og internasjonalt.Geo ASAGEO ASA ble stiftet av DOF ASA i mai 2005. GEO ble etablert etter DOFs oppkjøp av GEO Group AS med datterselskapet Geoconsult AS. Geo driver undervannsoperasjoner innenfor tre primær områder som bunnkartlegging av topografi og de øvrige sedimentlag, samt Inspeksjon, Vedlikehold og Reparasjon (IMR) av offshoreinstallasjoner, og konstruksjonsstøtte med ROV.
Norgani ASANorgani Hotels ASA er nordens største hotelleiendomsselskap med hovedkontor i Oslo. Norganis forretningsidé er å tilby langsiktig investering i et likvid børsnotert selskap utelukkende fokusert på kjøp, salg, forvaltning og utvikling av hotelleiendommer. Norgani ble oppkapitalisert med i overkant av NOK 1,1 milliarder i egenkapital i juni 2005. Selskapet har i dag en eiendomsportefølje som består av 6,672 rom fordelt på 40 store hotelleiendommer som er utleid til anerkjente hotelloperatører, inkludert bl.a. Scandic/Hilton, Choice og Rezidor SAS.Odim ASAODIM er et teknologiselskap som leverer automatiserte håndteringssystem innen de tre forretningsområdene Offshore Service Skip, Mooring og Dypvanns Installasjoner og Marine. Løsningene er forankret i et sterkt faglig og teknologisk miljø som selskapet selv besitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.