Gå til sidens hovedinnhold

Fire og et halv års fengsel for knivstikking i Oslo

Oslo (NTB): En 40-årig mann er dømt til fengsel i fire og et halvt år etter en knivstikking i Oslo i 2011. I retten hevdet mannen at han handlet i selvforsvar, men ble ikke trodd.

Han er i Oslo tingrett også dømt til å betale mannen og kvinnen som ble knivstukket, til sammen 180.000 kroner i erstatning, skriver Aftenposten

Ifølge avisa var bakgrunnen for knivstikkingen en krangel rundt 40-åringens datter. Mannen skal ha vært frustrert over at datteren var lite hjemme, og han ga delvis nabokvinnen skylden for dette. Naboen skal ha snakket om å finne et nytt sted å bo for mannens datter.

I et slagsmål som omfattet mannen, hans 15-årige sønn og naboekteparet ble både den mannlige og kvinnelige naboen skadd. Ifølge Oslo universitetssykehus ble kvinnen meget alvorlig skadd, gjennom at hun blant annet fikk punktert lunge. Mannen hennes ble stukket i ryggen.

40-åringen erkjente i retten å ha forårsaket skadene, men sier han handlet i selvforsvar. Tingretten beskriver imidlertid i dommen knivstikkingen som «veloverveid og brutal».

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem