RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire oljetreff for Marathon

Sist oppdatert:
Marathon Petroleum har nå avsluttet boringen av avgrensingsbrønnen på produksjonslisens 150 vest av Heimdal-feltet, og resultatene er positive
Marathon har tilsammen boret fire avgrensingsbrønner på PL 150 de siste månedene, og det ble påtruffet hydrokarboner i alle brønnene.

Planen var å bore en vertikal brønn og et sidesteg høyere opp på strukturen. I tillegg ble to sidesteg planlagt og besluttet under boreprosjektet. Boringene er utført ca. 18 km sørvest for Heimdalfeltet. Vanndypet i borelokaliteten var 124 m. Den vertikale brønnen ble boret til totalt dyp 2250 m under havoverflaten.

Brønnene ble boret nær tidligere funn gjort av Fina i bergarter av tidlig tertiær alder i henholdsvis 1993 og 1994.

Den vertikale brønnen, 24/9-7, påviste en netto gasskolonne på ca 37 m og en netto oljekolonne på ca 12 m fordelt på flere sandsteinsnivåer. Sidestegsbrønnene viste liknende reservoarmektigheter fyllt med olje lengre ned på strukturen og et gassfyllt tynnere reservoar høyere opp på strukturen. Trykkmålinger og væskeprøver fra brønnene viser at det sannsynligvis er sammenheng mellom de gamle funnene og de nye slik at det i realiteten er snakk om ett funn med en total oljekolonne på ca 106 meter, melder oljedirektoratet.

Marathon er operatør på lisensen med en eierandel på 65 prosent, mens DNO har solgt sin andel på 35 prosent til svenske Lundin Oil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere