RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire overfallsvoldtekter i Oslo

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
I løpet av bare fem timer ble fire kvinner voldtatt. Nå ber politiet publikum om hjelp.

- I løpet av fem timer, fra lørdag kveld til søndag morgen, skjedde det fire overfallsvoldtekter i Oslo på ulike i steder i byen. Politiet søker etter vitner til alle voldtektene, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Fire kvinner skal ha blitt voldtatt henholdsvis i Sofienbergparken på Grünerløkka, i Mandalsgata på Grønland, ved Brugata på Grønland og på Tjuvholmen ved Aker Brygge. I den siste saken var det to gjerningsmenn.

- Vi ser veldig, veldig alvorlig på det. Dette skal ikke kvinner måtte oppleve når de går fra et utested eller hjemover, sier leder for Vold- og sedelighetseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, til Nettavisen.

Søker etter kameraer
Rohde sier at sakene har høy prioritet hos politiet.

- Vi har mye ressurser i disse sakene. Nå har vi prioritet på både sporsikring og annen type bevissikring, og vi må snakke mer med kvinnene. Det vil også bli søkt etter overvåkningskameraer på de ulike åstedene, om det finnes og om noe er fanget opp, sier hun.

Hun ber vitner om å ta kontakt med politiet umiddelbart.

- Vi er veldig på jakt etter vitner, og det er derfor vi går ut med dette nå, sier Rohde.

Har du tips om saken? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Samme gjerningsmann?
Rohde sier de etterforsker sakene ut fra at det kan være samme gjerningsmann i flere av sakene.

- Vi vet jo ikke om det er fire ulike gjerningsmenn, men de tre første sakene er sånn at vi holder muligheten åpen for at det kan være samme person som har slått til tre ganger i løpet av et kort tidsrom. Men i den siste saken er nok to andre gjerningspersoner, sier hun.

Hun sier at det spesielt i voldtektene på Tjuvholmen og i Sofienbergparken, har vært såpass mye støy at de har tro på at publikum kan ha fanget opp og sett noe av det som skjedde.

Voldtekten på Tjuvholmen skjedde etter at offeret hadde gått fra utestedet «Latter». Hun ble kontaktet av gjerningspersonene utenfor utestedene «Beer palace»/«Underbar»/«Sinatra».

- Hun mener gjerningspersonene sto eller satt ved et av disse utestedene. Så vi oppfordrer de som har vært på de utestedene på det tidspunktet, som kanskje kjenner eller vet hvem dette er, om å ta kontakt, sier Rohde.

Slik beskriver politiet overfallsvoldtektene:

* Lørdag 2. april, ca. kl. 23.00, ble en ung kvinne voldtatt i Sofienbergparken. Hun ble kontaktet av gjerningsmannen i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata. Kvinnen gikk/løp i retning Sofienbergparken barnepark, hvor voldtekten skjedde. Etter voldtekten løp fornærmede tilbake til Kirkegårdgata. Gjerningsmannen forsvant i ukjent retning. Gjerningsmannen beskrives som muligens asiat, 20–40 år, mørkt hår, mulig hette og mørke klær.

* Søndag 3. april, i tidsrommet 02.30–02.45 ble en kvinne voldtatt utenfor Mandals gt. 16. Kvinnen gikk fra Olympen og var bortom Jokerbutikken i Grønlandsleiret. Hun gikk Grønlandsleiret, og til venstre i Mandalsgata hvor hun ble kontaktet av gjerningsmannen. Gjerningsmannen beskrives som: Mann, mellom 25 og 35 år, mørkt hår, mulig lue eller hette. Snakket gebrokkent engelsk og norsk.

* Søndag 3. april i tidsrommet 03.00–03.30 ble en kvinne voldtatt i ei sidegate ved Brugata utenfor REMA 1000. Gjerningsmannen beskrives som: Mann, mørk kort hår, mulig lue, militærgrønn jakke, mørke bukser. Gjerningsmannen løp i retning Storgata.

* Søndag 3. april i tidsrommet 01.00–01.30 ble en kvinne voldtatt av to personer på bussholdeplassen på Tjuvholmen. Kvinnen gikk fra «Latter» på Aker brygge og utenfor barene «Beer palace/Underbar/Sinatra» ble hun kontaktet av to menn som gikk sammen med henne over gangbroen i retning Tjuvholmen. Gjerningsmennene beskrives som nr. 1: 20-30 år, skallet med hvit skjorte og tynt slips og sort bukse. Nr. 2: Ca. 30 år. høy og tynn med kort, sort tykt hår, sort skjorte og sort dongeribukse. Begge snakket gebrokkent engelsk.

Har du tips om saken? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere