*Nettavisen* Nyheter.

Fire pågrepet etter bombeangrep i Thailand

Narathiwat (NTB-AFP-DPA): Thailandsk politi har pågrepet fire mistenkte etter at en rekke bomber tok livet av 15 mennesker sør i landet sist helg.

Ifølge aktivistgruppen Deep South Watch døde til sammen 56 mennesker i bombeangrep, skyting og brannstifting i Thailands tre sørligste provinser i mars.

Flere hundre mennesker ble såret av tre bilbomber i byene Yala og Hat Yai i det som var de dødeligste angrepene i den urolige regionen de siste årene.

Tre menn ble onsdag kveld pågrepet i et hus i distriktet Rueso i Narathiwat-provinsen i en omfattende operasjon hvor 50 politifolk og paramilitære soldater var involvert, opplyser myndighetene.

En stjålet varebil som ble brukt i angrepet i Yala ble senere observert foran huset til en av de mistenkte, ifølge politiet. En annen av de mistenkte ble filmet av et overvåkingskamera da han var på vei for å hente føreren av en av bilene som eksploderte i Yala.

Det sørlige Thailand har i en årrekke vært herjet av et opprør som har krevd tusenvis av menneskeliv, med nesten daglige skyteepisoder og bombeangrep. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.