RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire pågrepet etter Nokas-ranet i fjor

(Politiet)
Sist oppdatert:
Ranerne fikk med seg over ti millioner kroner.

Onsdag ble fire personer pågrepet og siktet for ranet av verditransporten natt til 10. oktober i fjor. Dette skriver Romerikes Blad.

Les også: Maskerte menn ranet verditransport

Overvåkningsbildene fra stedet ransnatta viser at minst tre maskerte gjerningsmenn overmanner og bakbinder de to NOKAS-vekterne. Mens vekterne ligger på bakken, så forsyner ranerne seg av pengene i verditransporten.

Politiet har nå kalt inn til pressekonferanse på politikammeret i Lillestrøm klokka 14.

Første siden 2004

Ranet av verditransporten var det første kvalifiserte verditransportranet siden 2004.

I 2003 og årene etter kjempet politiet en tøff kamp mot det norske ransmiljøet. På kort tid skjedde flere sjokkerende ran i Norge – som Postens brevsentral i Oslo, Nokas i Stavanger og en rekke verditransporter og banker.

Etterforskningen etter Nokas-ranet førte til at de fleste av ranene ble oppklart, mens en rekke kriminelle fikk lange fengselsstraffer.

De første pengetransportranene på starten av 2000-tallet fikk ranerne ut store verdier, men deretter ble det foretatt en rekke sikkerhetsgrep i bransjen.

Også ranet på Skedsmokorset ga gjerningspersonene et stort utbytte. Minst ti millioner kroner skal ranerne ha fått med seg, ifølge Romerikes Blad.

Vekter var siktet

En av vekterne som jobbet ransnatta har tidligere hatt status som siktet i saken.

Siktelsen ble imidlertid frafalt etter at politiet hadde gjort grundigere undersøkelser.

Årsaken til at vekteren var siktet, er at rutinebruddene ransnatta skal ha vært mange og store.

- Etterforskningen viser at det er massive brudd på instruksene for håndteringen av disse pengene. Jeg ønsker imidlertid ikke å si noe om hvilke rutiner som er brutt, men vi har mange kritiske spørsmål rundt denne håndteringen, sa politiadvokat Åsmund Yli til Romerikes Blad i januar.

De to vekterne fikk også sparken fra NOKAS som en følge av rutinebruddene.

- Det er på det rene at det ikke skulle vært mulig for noen ranere å få fatt i disse pengene. Når vekterne ikke følger de rutinene vi har satt for verditransporter, så må det få konsekvenser, sa Peter Wesenberg, konserndirektør for kontanthåndtering i Nokas i desember.

Les flere nyheter hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere