Fire personer knivstukket på et døgn i Oslo

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Natt til torsdag var det tre episoder med knivstikking på forskjellige steder i sentrale deler av Oslo. Torsdag ettermiddag ble en fjerde mann offer for knivstikking.

20.12.12 16:23

Den første knivstikkingen skjedde rett etter midnatt da en 19 år gammel mann ble knivstukket i Universitetsgata i Oslo sentrum. Ifølge vitner løp fire-fem menn i flere retninger etter knivstikkingen.

19-åringen er innlagt på Ullevål sykehus. En stund var det kritisk, men ifølge politiet er han torsdag morgen utenfor livsfare.

– Ingen er pågrepet i saken. 19-åringen har somalisk bakgrunn og ble ikke utsatt for et ran, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Vaktleder Jarle Fløtterud ved Krimvakta oppfordrer eventuelle vitner til hendelsen om å kontakte politiet.

– Det er alltid interessant for oss å snakke med vitner for å skaffe oss en bedre oversikt over hendelsesforløpet, sier Fløtterud til NTB.

Knivstukket på pensjonat
Den andre episoden med knivstikking skjedde inne på et rom på Sentrum pensjonat. Der ble en 31 år gammel mann, også han med somalisk bakgrunn, stukket i brystet med kniv.

Politiet fikk melding om ugjerningen på pensjonatet i Tollbugata klokken 3.30. En mistenkt mann, en 41-årig albaner, ble pågrepet på stedet.

– Somalieren er innlagt på Ullevål, men han skal ikke være livstruende skadd, etter det vi har fått høre. Den mistenkte sitter i arresten og vil bli avhørt torsdag, sier operasjonsleder Belle.

Knivstukket i leilighet
Det tredje tilfellet fikk politiet melding om klokken 05.45. Da ble en 18 år gammel mann stukket med kniv i en leilighet på Hagegata på Tøyen i Oslo. Han er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader.

I denne saken har politiet pågrepet to personer, en 18-åring og en 41-åring. Ingen av de tre involverte i knivstikkingen på Tøyen er av etnisk norsk opprinnelse, opplyser Krimvakta i Oslo politidistrikt.

Like etter klokken 14 torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en mann blødde fra ansiktet etter en slåsskamp utenfor kjøpesenteret Gunerius på Grønland. 29-åringen slapp fra knivstikkingen med lettere skader.

Kjøpesenteret var avsperret i en knapp halvtime mens politiet gjennomsøkte butikkene på jakt etter en navngitt, 26 år gammel gjerningsmann – uten hell. Det var flere vitner til hendelsen.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.