RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire personer ranet mann i Oslo – to pågrepet

Sist oppdatert:

En mann i 20-årene ble truet med kniv og ranet av fire personer i Oslo søndag. To menn er pågrepet. Hendelsen føyer seg inn i rekken av flere ran i hovedstaden den siste tiden.

– To gjerningsmenn ble pågrepet i en bakgård i St. Olavs gate. De to andre er på frifot, og fornærmede har heller ingen beskrivelse av hvordan de så ut, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Heidi Grundstad til NTB.

Hendelsen skjedde ved Vor Frue Hospital. Den fornærmede ble ikke skadd i ranet. Han ble fratatt en Mac, som senere ble levert tilbake.

Flere ran i helgen
Tidligere søndag ble en eldre kvinne frastjålet en lommebok på Majorstuen i Oslo. En mann ble pågrepet og anmeldes for forholdet, opplyser politiet.

I løpet av helgen har det også vært flere ran i hovedstaden. Natt til søndag ble en kvinne overfalt og ranet i Ullevålsveien. Kvinnen har fortalt politiet at hun ble ranet da hun var i ferd med å låse seg inn i oppgangen hvor hun bor, skriver VG.

Ifølge kvinnen kom det to personer bakfra og holdt henne fast. To menn kom seg unna med hennes veske og mobiltelefon.

Fredag kveld ble tre tenåringer overfalt og ranet i Christian Kroghs gate. To personer er pågrepet, mistenkt for ranet.

Oslo «ranshovedstad»
I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag, og med til sammen 120 ran bare forrige måned, er Oslo blitt «ranshovedstaden» i Skandinavia, skriver VG. I samme måned ble det registrert 78 ran i København og 63 i Stockholm.

Oslo-politiet har satt inn ekstra ressurser i kampen mot de mange ranene, og har etablert egen innsatsgruppe mot ran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere