*Nettavisen* Nyheter.

Fire Røde Kors-medarbeidere frigitt i Syria

Genève (NTB-Reuters-AFP): Fire av i alt sju kidnappede Røde Kors-medarbeiderne i Syria er satt fri, opplyser Røde Kors' hovedkvarter i Genève.

14.10.13 16:34

De tre skal være i trygghet og ved god helse, ifølge organisasjonen. Det er tre av seks hjelpearbeidere fra Røde Kors og en frivillig fra Syrias Røde Halvmåne som er blitt satt fri. De sju ble bortført av væpnede menn nordvest i Syria søndag.

- Gode nyheter! Vi bekrefter at den frivillige fra Syrias Røde Halvmåne og tre av de seks kollegene fra Røde Kors er frigitt, trygge og friske, sa Robert Mardini, leder for Den internasjonale Røde Kors-komiteen for Midtøsten, i en Twitter-melding mandag ettermiddag.

De fire ble frigitt i Idlib-regionen, opplyser Røde Kors' talsmann Ewan Watson. Organisasjonen venter fortsatt på opplysninger om de tre andre som også ble bortført.

Den syriske aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) navngir en kjent ekstremistgruppe som den som står bak bortføringen.

- Den islamske staten Irak og Levanten (ISIL) har satt fri Røde Kors-medarbeidere som de kidnappet søndag, skriver gruppen i en melding. ISIL er en ytterliggående islamistgruppe med bånd til terrornettverket al-Qaida. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.