*Nettavisen* Nyheter.

Fire siktet etter dødsfall i Steinkjer

PÅGÅR FOR FULLT: Etterforskningen etter dødsfallet i Steinkjer søndag morgen, pågår for fullt. Foto: Terje Næss (NTB scanpix)

Fire personer er siktet for vold mot en mann i 40-årene som ble funnet død i Steinkjer natt til søndag.

26.10.14 19:19

Tre menn og en kvinne er siktet etter at en 44 år gammel mann fra Litauen ble funnet livløs utenfor en boligblokk i Steinkjer natt til søndag. Han hadde store skader og ble erklært død på stedet.

– De fire siktede er norske statsborgere. Mennene hadde først status som vitner, men er nå siktet for å ha utøvd mot vold mot ham, eller medvirket til dette. Kvinnen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, sa fungerende politistasjonssjef Gunnar Solli i Steinkjer på en kort presseorientering i byen søndag ettermiddag.

Mye bråk
De siktede deltok på en fest i en leilighet i blokka nær Tingvold Park Hotel. Naboer meldte om festbråk fra boligen langt utover natten.

– Vi merket fort at bråket var noe annet enn vanlig bråk, forteller en nabo til Trønder-Avisa. Han våknet av bråk ved 4.30-tiden.

Klokka 5.12 søndag morgen meldte Nord-Trøndelag politidistrikt at politiet hadde funnet en skadd person i området.

I 7.30-tiden opplyste politiet at mannen var død. Han ble erklært død av helsepersonell på stedet.

– En livløs mann ble funnet utendørs. Han hadde store skader og ble erklært død på stedet. Omstendighetene gjør at politiet behandler dette som et mistenkelig dødsfall, sier fungerende politistasjonssjef Gunnar A. Solli ved Steinkjer politistasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet rykket ut etter melding om festbråk i Steinkjer sentrum Foto: Terje Næss (NTB scanpix)


Ikke bosatt på stedet

– Den avdøde var i 40-årene, og han var ikke bosatt på stedet, fortsetter Solli.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØNDAG KVELD. Fungerende politistasjonssjef Per Gunnar Solli og politiadvokat Trude Skogen informerte om etterforskningen søndag kveld. Foto: Terje Næss (NTB scanpix)

Totalt fem personer ble innbrakt etter funnet av den døde mannen, og fire av disse har fått endret status i saken fra vitner til siktede.

De er siktet etter straffelovens paragraf 228, som omhandler legemsfornærmelse eller medvirkning til dette.

– Det er med bakgrunn i opplysninger som har framkommet fra dem som var på stedet, forteller stasjonssjefen til NTB.

Den femte som ble innbrakt var avdødes kone. Hun har avgitt forklaring som vitne og er tilbudt helsemessig oppfølging som følge av hendelsen, sier Solli.

Kvinnen og den avdøde var fra Litauen men bodde i distriktet.

Solli ønsker ikke å uttale seg om hva slags skader den døde har, men mannen skal sendes til obduksjon.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag