RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Prostituerte fotografert i Kongens gate i Oslo ved Akershus festning. Kvinnene på bildet har ikke tilknytning til denne aktuelle saken.
Prostituerte fotografert i Kongens gate i Oslo ved Akershus festning. Kvinnene på bildet har ikke tilknytning til denne aktuelle saken. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Fire siktet for menneskehandel

Sist oppdatert:
Tre menn og en kvinne er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha tvunget en kvinne til å prostituere seg.

Oslo (NTB): Saken begynte å rulle da den fornærmede kvinnen anmeldte saken. Dette førte til pågripelsen av en 36-årig kvinne torsdag kveld, melder TV 2.

- Denne kvinnen ble fengslet i fire uker lørdag. Fredag pågrep vi tre menn av bulgarsk opprinnelse, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

De tre mennene er født i 1972, 1980 og 1993 og er siktet etter den såkalte menneskehandelsparagrafen. Den fengslede kvinnen er i tillegg siktet for å ha utsatt den fornærmede kvinnen for tvangsarbeid.

Mandag ble de tre mennene fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiet fikk medhold i sin begjæring om å fengsle dem i fire uker med brev- og besøksforbud og delvis isolasjon. Foreløpig har ingen av de siktede anket fengslingen, men alle har varslet at de tar betenkningstid.

- Forholdene som er beskrevet i anmeldelsen, innebærer svært grov utnyttelse av kvinnen. Min klient setter pris på at politiet tar saken så alvorlig som de gjør, sier bistandsadvokat til fornærmede, Silje Elisabeth Steenvaag, til TV 2.

- Jeg vet lite om saken foreløpig. Jeg forstår at min klient har blitt avhørt, men jeg vet ikke hvordan han forholder seg til siktelsen, sier Martine Finbak, som er forsvarer for den eldste siktede mannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere