RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire skadd i gasseksplosjon

Sist oppdatert:
Fire personer ble skadd i eksplosjon på Yaras kunstgjødselfabrikk på Herøya i Porsgrunn.

To personer ble kjørt til sykehus etter en eksplosjon og en påfølgende brann ved Yaras fullgjødselfabrikk på Herøya i Porsgrunn onsdag.

Eksplosjon
- Vi har fått melding om en eksplosjon i fullgjødselfabrikk nummer 3 inne på Herøya og en påfølgende brann. Beredskapsmannskaper er på stedet og driver med slukking. To personer er kjørt til sykehus i ambulanse, uvisst med hvilke skader, sa operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til Nettavisen ved 13-tiden onsdag.

Det var ikke noen fare for gass på avveie, ifølge politiet. Det var ikke brann utvendig, men inne i 3. etasje.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Skadet av glassplinter
Yara opplyser at de har kontroll på situasjonen.

Klokken 17 opplyste selskapet at brannen ved Yara Porsgrunn var slukket og at politi og brannvesenet hadde forlatt fabrikkområdet.

- Av de fem personer som var innom bedriftshelsetjenesten, ble to sendt på sykehuset med glassplinter. De ble senere utskrevet etter kort tid, sier kommunikasjonsdirektør Bente Slaatten i Yara i en pressemelding.

Undersøkelseskommisjonen, som skal kartlegge årsaken til hendelsen, har trått i kraft umiddelbart i henhold til Yaras rutiner.

- Det berørte fabrikksområdet er fortsatt være avstengt og debriefingen av de ansatte pågår og fortsetter også i morgen, opplyser Slaatten.

Området ble evakuert i tråd med normale sikkerhetsrutiner og alle myndigheter ble varslet, ifølge Slaatten.

- Kjenner ikke årsaken
Selskapet kjenner ikke årsaken til eksplosjonen.

- Det dreier seg om en av fabrikkenhetene som produserer gjødsel for oss, og der har det tydeligvis vært en gasseksplosjon i tilknytning til den. Hva som er årsaken vet vi ikke, sa pressekontakt Arne Cartridge til Nettavisen tidligere onsdag.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere