Fire skadd i togulykke i Trondheim

Flere personer ble skadet da et tog kjørte inn i en endebutt på Trondheim Sentralstasjon mandag morgen.

Flere personer ble skadet da et tog kjørte inn i en endebutt på Trondheim Sentralstasjon mandag morgen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Toget kjørte inn i en endebutt på Trondheim sentralstasjon.

10.02.15 13:59

Ulykken skjedde da toget fra Røros ikke klarte å bremse og kjørte inn i en såkalt buttstokk på Trondheim sentralstasjon like før klokken 08 mandag morgen.

- Vi kan bekrefte hendelsen. Det er et tog fra Røros-banen, og ut i fra det vi vet har det kjørt inn en bukk. Jeg vet ikke noe om farten til togsettet, sier pressevakt Erik Lødding i NSB til Nettavisen.

Har du et tips eller bilder? Kontakt Nettavisen på tips@nettavisen.no

Fire personer skadet
Det ble først opplyst at tre personer, blant dem to menn og en kvinne, var skadd. Politiet opplyste senere at til sammen fire personer ble skadd. Alle slapp unna med lettere skade.

- Det er snakk om brudd-, nakke- og hodeskader, opplyser innsatsleder Roger Mogstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ulykken ble meldt klokken 7.44.

- Vi har tilkalt redningsetatene og vi har fått melding om noen personskader. Jeg kjenner ikke omfanget av de materielle skadene, men toget har sporet av, sa NSBs pressevakt mandag morgen.

- En voldsom lyd
En av de som var på toget, var Tor Bjøru, som sto foran i toget da det smalt.

- Det kom en voldsom skrapelyd, så smalt det og ble bråstopp. Vi var heldigvis nesten fremme og hadde lav fart da det smalt, forteller Bjøru til Adressa.no.

Nødetatene var i morgentimene på stedet sammen med jernbanepersonell.

– Ingenting tyder på stor hastighet, men vi vil få tilgang på opplysninger fra fartsskriveren i toget, samt NSBs overvåking inne på sentralbaneområdet. Opplysningene blir tilgjengelige for Havarikommisjonen som er på vei hit samt våre kriminalteknikere, opplyser innsatsleder Roger Mogstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

De skadde ble sendt med ambulanse til St. Olavs hospital. De øvrige som var om bord i toget, forlot stedet på egen hånd.

- Det var 40-50 passasjerer på toget. De skadde fikk behandling på stedet, mens de øvrige passasjerene gikk hver til sitt, opplyser Mogstad.

- Vanskelig å si noe om årsak

Årsaken til ulykken var mandag formiddag ukjent.

- Vi fikk melding om at toget kjørte inn i det NSB kaller en endebutt der skinnegangen slutter inne på sentralstasjonsområdet. Det er vanskelig å si noe om årsak, men NSB antyder at kanskje sjøvann har blitt spylt over moloen og veien og inn på jernbaneområdet i forbindelse med stormen i helgen, og at det kan ha hatt betydning for ulykken. Men det er noe som Havarikommisjonen og etterforskningen forhåpentligvis vil avdekke, sier Mogstad.

Ulykken vil ikke få konsekvenser for den øvrige trafikken, og Lødding anbefaler folk å møte opp som normalt.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.