RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire spill til prisen av et halvt

Sist oppdatert:
Liker du strategi kan du nå bruke hoppestokken ned til nærmeste spillforhandler.

(Spillmagasinet): Stort sett når spillselskaper skal melke den samme kua igjen så gir de deg en utvidelsespakke med en ny kampanje. Det vil si en - 1 - ny måte å spille gjennom det samme spillet på . I «Medieval II Total War: Kingdoms» får du fire.

For deg som ikke kjenner originalen, anbefaler vi å lese denne artikkelen. «Total War»-serien har gitt noen strålende spill, og er svært historisk korrekte. I bunn og grunn er spillet en blanding av turbasert (som brettspill) og sanntids-action.

Bygg et norsk imperie

De nye kampanjene er denne gangen Crusades (okkuper/forsvar Jerusalem og Antioch), Teutonic (hedenske Litauere mot katolske krefter), Britannia (kontroller de britiske øyer) og Americas (Cortez og kompani mot indianerne).

Av disse er spesielt Britannia svært morsom for nordmenn. Historisk sett har vi ikke vært involvert alt for mye i større europeiske kriger, men her er vi til de grader tilstede. Vikingene har fotfeste rundt omkring på de britiske øyer og du kan bygge opp et norsk imperie på øyene, hvis du klarer å balansere ut den historiske korrektheten som finnes.

Kampen avgjort på forhånd?

For her er problemet til «Total War»: Stort sett vinner de som egentlig vant. Sjokkerende er det ikke, og det er helt riktig.

Selvfølgelig nok er det vanskeligere å spille apache-krigere enn nybyggerne i USA som hadde geværer når indianerne kun hadde buer. Samtidig er det desto morsommere å snu historien.

Stort sett er utvidelsespakker kun for de som virkelig har spilt et spill til døde, men dette er en av de få ganger jeg kan anbefale det til alle som har «Medieval II: Total War».

Dette er egentlig fire nye spill, riktignok litt kortere hver for seg enn originalen - men såpass utfordrendre og med nye enheter (for alle de fire delene), og med så mye ny historie at du her har utvidet spillemulighetene signifikant.

Det er svært sjelden utvidelsespakker er så bra som dette.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere